Menu

05 maart 2015

A Most Violent Year (2015)

Hoewel hij nog niet veel films heeft geregisseerd mag J.C. Chandor niet klagen met al een Oscar nominatie op zak en vele andere nominaties en prijzen. Met A Most Violent Year heeft hij aanstormend talent Oscar Isaac weten te strikken voor de hoofdrol. Isaac heeft zich de laatste jaren bewezen in films als Drive en Inside Llewyn Davis.

New York 1981, nog vroeg in het jaar, maar nu al overladen met geweld. Abel Morales is ondernemer in de olie-industrie en wilt uitbreiden. Hierdoor wordt hij als een bedreiging gezien en zijn vrachtwagens worden beroofd. Hierboven op wordt hij ook nog eens gedagvaard door het OM en thuis bedreigt door bewapende mannen.

Al kwam ik er moeilijk in en vond ik het tempo zeer traag in het begin ontwikkelde het een fijne loop. Na een half uur kwam er pas wat pit in het verhaal waardoor het echt interessant werd. Oscar Isaac zijn personage was zeer overtuigend en verfrissend. Hij was dan wel deze stoere man in het zakenleven, toch was zijn rol geen cliché, integendeel zelfs. Voor iedereen die weer eens wat anders wilt zien, zou ik hem zeker gaan kijken.


Mijn cijfer:      7,0/10
IMDb:             7,3/10


“When it feels scary to jump, that is exactly when you jump, otherwise you end up staying in the same place your whole life, and that I can't do.” –Abel Morales


Sinds 12-02-2015 in de bioscoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten