Menu

18 maart 2015

Dexter: Seizoen 1 (2006)

“Who is the ice truck killer?” Dat is de vraag die iedereen bezighoudt. Waaronder Dexter Morgan, bloedonderzoeker bij de politie van Miami. Naast bloedonderzoeker is Dexter ook een seriemoordenaar. Niet zomaar een seriemoordenaar, maar een seriemoordenaar die (serie)moordenaars vermoord. Maar waarom? Omdat Dexter leeg is van binnen en een drang heeft naar bloed. Deze drang is door zijn pleegvader, politieagent, omgezet in iets positiefs. Al mag niemand er van af weten. Totdat er op een dag de ‘ice truck killer’ komt opdagen, die meer blijkt te weten van Dexter zijn ware aard.

Wat een belachelijk goede serie. Van begin tot het einde zat ik op het puntje van mijn spreekwoordelijke stoel. De opbouw van deze serie is zo ijzersterk dat je amper je ogen van het scherm houdt. Dan volg je de rode draad over de ice truck killer terwijl Dexter zijn slachtoffers openrijt en er weer een andere zaak gaande is bij de politie die zijn aandacht verijst. Naast dat er alleen maar wordt ingegaan op Dexter zelf, worden de bijrollen ook uitgediept. Waaronder zijn pleegzusje, collega’s, vriendin en zijn, inmiddels overleden, vader. Al bij al kan ik niet anders zeggen dan dat je deze serie gezien moet hebben! Houdt je van zwarte humor, horror en thriller? Dan zit je bij Dexter op het juiste adres.


“This is what it must feel like to walk in full sunlight, my darkness revealed, my shadow self embraced. Yeah, they see me. I'm one of them... In their darkest dreams.” –Dexter Morgan



Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten