Menu

03 juni 2015

Thor (2011)

Marvel staat er om bekend om de grootste namen binnen te slepen voor hun films. Natalie Portman, Anthony Hopkins, Stellan SkarsgÄrd en natuurlijk een kleine cameo voor Samuel L. Jackson. Waar Marvel misschien nog wel beter in is, het groot maken van acteurs. Wie had voor Thor gehoord van Chris Hemsworth en Tom Hiddleston? Ik niet, maar tegenwoordig zijn het Hollywoods grootste sterren.

Thor, god van donder, is verbannen door zijn vader van Asgard, zijn thuis. Hij moet zien te leven tussen de stervelingen op aarde, maar als arrogante krachtpatser kan dit nog lastig zijn. Al helemaal wanneer je ze moet beschermen.

Hoewel Hemsworth fantastisch is als de wereldvreemde Thor liet het verhaal wat steekjes vallen. Zo begint de film met een immense intro over de geschiedenis van Asgard. Daarna een hele vertelling over waarom Thor verbannen wordt en dan pas begint de film echt. En dat begin was nou ook niet echt super interessant, te veel lege personages, gekke werelden en te weinig humor. Wanneer Thor eenmaal op aarde is wordt de film al wel beter, maar nog steeds niet geniaal.


Mijn Cijfer:         6,5/10
IMDb:                 7,0/10


Held(en):
Thor: Chris Hemsworth

Schurk(en):
King Laufey: Colm Feore



I never wanted the throne, I only ever wanted to be your equal!” –Loki 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten