Menu

13 september 2015

#990 The Dark Knight (2008)

Na de Tim Burton Batman en de tepel Batman (niet te vergeten de Adam West serie Batman natuurlijk) vond Warner Bros. het wel weer eens tijd voor een nieuwe Batman reeks. Deze tweede Batman film van Christopher Nolan is veel duisterder dan voorgaande verfilmingen van het stripboek. Batman wordt hier gespeeld door Christian Bale en een prachtige vertolking van The Joker door Heath Ledger.

Bruce Wayne is niet meer de enige die een vleermuispak aandoet en de straten van Gotham wilt beschermen. Dit en een nieuwe crimineel is in de stad, genoeg om Batman bezig te houden.

Wellicht niet de meest stripboek getrouwde verfilming van het verhaal, maar zeker wel de meest realistische. Vele zeggen de beste film ooit gemaakt in de geschiedenis van Hollywood. Die mening deel ik niet, wel de beste verfilming van Batman tot nu toe. Sowieso de beste Joker performance door Heath Ledger, die helaas niet snel erna overleed. Als een Batman fan zeg ik: aanrader. Als film nerd zeg ik: deze moet je gezien hebben! (en daarna nog vier keer)


Mijn cijfer:        909/1001
IMDb:                901/1001



“Nobody panics when things go "according to plan." Even if the plan is horrifying!” –The Joker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten