Menu

22 november 2015

#646 Alien (1979)

Terwijl Star Wars verkondigd hoe cool en interessant het op andere planeten wel niet is komt Ridley Scott met een totaal andere theorie. Ridley Scott zijn eerste grote succes is toch wel deze film Alien. Hij had wel al eerder een film gemaakt en daarvoor wat tv-series geregisseerd, maar dit was zijn grote doorbraak, inclusief die van Sigourney Weaver die onderofficier Ripley speelt.

De crew van een ruimteschip genaamd de Nostromo is op terugreis van een missie wanneer ze een S.O.S. signaal doorkrijgen die vraagt om hun hulp. Ze gaan onderzoeken wat er loos is, in plaats van mensen komen ze totaal andere wezens op het spoor.

Nu ik deze film voor de tweede keer zie en twee jaar terug Prometheus, proloog van Alien, zag begin je de link te leggen tussen beide films. Die link mogen jullie zelf gaan ontdekken want beide zijn erg goede sci-fi films. Als je niet van science fiction houd kun je misschien beter een andere film gaan kijken. Al zijn er wel meer redenen om de film te kijken. Zo zijn de decors echt belachelijk mooi en gedetailleerd. Natuurlijk zo in 2014 een beetje onwerkelijk dat we over 165 jaar in ruimte schepen vliegen met computers uit de steentijd. Maar voor logica moet je misschien dan ook geen sci-fi kijken.


Mijn Cijfer: 759/1001
IMDb: 851/1001



“You still don't understand what you're dealing with, do you? Perfect organism.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten