Menu

29 november 2015

#675 An American Werewolf in London (1981)

Doordat de weerwolfeffecten in deze film zo goed waren gedaan vroeg Michael Jackson of de makers ook zijn videoclip ‘Thriller’ wilde maken. Nou dat deden ze maar al te graag. De regisseur John Landis schreef deze film al toen hij 19 jaar was en twaalf jaar later verscheen die dan ook op het witte doek.

Twee Amerikaanse backpackers komen ’s avonds terecht bij een merkwaardige bar. Als ze daar letterlijk weg gestaard worden komen ze in aanraking met de weerwolf. De volgende ochtend wordt één van de backpackers, David Kessler, wakker in het ziekenhuis in London. Zijn vriend is dood en nu achtervolgt die vriend hem in zijn dromen met de mededeling: vermoord jezelf, want je bent een weerwolf! 

Het concept is zo ontzettend simpel, maar de uitwerking des te indrukwekkender. De grime (make-up) is echt beangstigend goed voor die tijd, begin wel te begrijpen waarom Michael Jackson dit ook wilde. Mocht je een fan zijn van jaren tachtig horror is deze film zeker een aanrader!


Mijn Cijfer: 811/1001
IMDb: 761/1001



“The undead surround me. Have you ever talked to a corpse? It's boring! I'm lonely! Kill yourself, David, before you kill others.” -Jack

Geen opmerkingen:

Een reactie posten