Menu

06 december 2015

#480 Planet of the Apes (1968)

Het was een groots risico wat de studiobazen maakte met deze film. Er werd een enorm budget ingepompt met de kans groot dat het zou kunnen floppen. Vandaag de dag weten wij dat dit risico het meer dan waard was voor 20th Century Fox want naast deze film zijn er nog vier vervolgen, een remake en twee prequels ontstaan.

George Tayler en zijn collega astronauten zijn onderweg naar nieuw leven in het heelal. Ze storten neer op een planeet geregeerd door apen en zij zijn de gevangenen.

Sommige films zijn na bijna vijftig jaar nog net zo indrukwekkend en spanend als toen ze voor het eerst in de bioscoop uitkwamen, dit is daar één van. Het verhaal zit sterk in elkaar en het concept is tegenwoordig nog steeds vernieuwend. Vooral de plottwist op het einde is te geniaal, al wist ik hem helaas al door zijn prequel (Rise). Voor alle science fiction fans een film die je gezien moet hebben!


Mijn Cijfer: 726/1001
IMDb: 801/1001



“Beware the beast Man, for he is the Devil's pawn. Alone among God's primates, he kills for sport or lust or greed. Yea, he will murder his brother to possess his brother's land. Let him not breed in great numbers, for he will make a desert of his home and yours. Shun him; drive him back into his jungle lair, for he is the harbinger of death.” –Cornelius

Geen opmerkingen:

Een reactie posten