Menu

10 december 2015

Me and Earl and the Dying Girl (2015)

De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jesse Andrews, heeft een solide basis wat betreft bijpersonages gespeeld door onder andere: Nick Offerman, Connie Britton, Molly Shannon en Jon Bernthal. Maar uiteindelijk stelen de drie titel-dragers de show met Me (Greg) gespeeld door Thomas Mann, Earl door RJ Cyler en the Dying Girl (Rachel) door Olivia Cooke.

Greg, een zo min mogelijk opvallende tiener, krijgt van zijn moeder de taak om de met kanker gediagnosticeerde Rachel te bezoeken, tegen zijn wil in. Om het gezeur van zijn moeder te stoppen doet hij wat ze zegt om uiteindelijk een hechte vriendschap te ontwikkelen met Rachel. 

De setting die hier wordt neergezet is heel fijn. De film heeft goeie humor met een toch vrij dramatische basis voor het verhaal. Dit geeft een extra vermakelijk tintje aan het geheel daar waar een The Fault in Our Stars dat miste. Ook is er goed gebruik gemaakt van het camerawerk wat je net dat beetje extra het verhaal ingezogen krijgt. Wel werd er af en toe te veel geƫxperimenteerd met shots waar dit minder sterk tot zijn recht kwam. Maar gelukkig niet zo ernstig dat het de film schade aan deed.


Mijn cijfer: 8,0/10
IMDb: 7,9/10


“One last thing. Hot girls destroy your life. That's just a fact.” –Greg


Sinds 10-12-2015 in de bioscoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten