Menu

04 april 2015

Boek VS Verfilming

Hoeveel films en series komen er wel niet jaarlijks uit die verfilmingen zijn van boeken? Elk jaar steeds meer en dit vind ik best interessant, hoe inspiratieloos het ook kan overkomen. Maar een aantal van mijn meest favoriete films en series zijn gebaseerd op boeken. Vaak kom het door een verfilming dat ik het boek ga lezen, of juist andersom.

Wat ik dan ook graag doe is dit fenomeen bestuderen door het boek te lezen en de film of serie te bekijken. Vandaar dat dit het nieuwe onderdeel wordt op Motion Recensies genaamd Boek VS Verfilming! Dit is geen wekelijks of maandelijks onderdeel, maar wel iets wat geregeld terug zal keren. Je kan het eigenlijk zien als de periode dat ik doe over het lezen van een boek, wat soms lang is en soms kort, geen regelmaat dus. Wel heb ik dit al een geruim jaar bijgehouden waardoor er dus al een paar klaar liggen.

Zo zal er de komende week drie Boek VS Verfilming recensies online komen van de A Song of Ice and Fire boeken. Deze boeken zullen de meeste beter kennen als de serie Game of Thrones. Dit natuurlijk omdat vanaf 12 April het nieuwe seizoen van Game of Thrones begint en deze eerste drie boeken de serie tot seizoen vijf dekken. Je bent dus gelijk helemaal op de hoogte van de eerste vier seizoenen en misschien dat ik je zelfs help aan een fantastische boekenreeks van George R.R. Martin om te lezen!

De opbouw van deze recensie zijn iets uitgebreider dan wat je gewend ben van mij. Uiteraard zal het verhaal eerst worden samengevat en dan mijn mening over het boek en gevolgd door de verfilming. Dan bekijk ik wat de verschillen zijn tussen beide en maak ik een besluit, welke was beter: het boek of de verfilming?


Maandag zal de eerste online komen, namelijk: A Song of Ice and Fire: A Game of Thrones VS Game of Thrones, seizoen 1.

2 opmerkingen:

  1. Leuk idee, weet niet of je de film al gezien hebt, maar The Diving Bell and Butterfly aan. Door de film heb ik meteen het boek aangeschaft en dat gebeurt niet vaak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. The Diving Bell and Butterfly heb ik nog niet gezien, zal 'm eens gaan kijken! Bedankt voor de tip :D

      Verwijderen