Menu

10 mei 2015

#968 Kill Bill Vol. 1 (2003) en Vol. 2 (2004)

Quentin Tarantino kwam na jaren weer terug op het witte doek met de tweedelige film serie Kill Bill. Zijn laatste project, Jackie Brown, was dan ook minder goed ontvangen dan zijn vorige werken. Wellicht de reden dat hij even uit de roulatie was. Zoals ik al zei zijn er 2 delen van Kill Bill, het gekke alleen is dat alleen Volume 1 in de lijst staat, terwijl het wel als één groot verhaal beschouwd wordt. Vandaar dat ik de serie gewoon in zijn geheel ga recenseren. Wel komt alleen het cijfer voor Volume 1 in de notering te staan.


Volume 1
The Bride zint op wraak na wat Bill en zijn crew haar hebben aangedaan. Op haar bruiloft hebben zij al haar gasten, verloofde, priester en pianist vermoord. Het scheelde niet veel of ook The Bride was er geweest. Wat ze wel kwijt is, is haar baby die nog in haar buik zat. Na vier jaar ontwaakt ze uit haar coma en maakt d’r haar levensmissie van om ieder die haar dit hebben aangedaan uit te moorden met als laatste op nummer vijf, Bill.

Het verhaal op zich is niet zo heel bijzonder, maar de wijze waarop het verteld op des te bijzonderder. Zo is het niet in chronologische volgorde verteld, maar kris kras door elkaar. Dit had heel vervelend en irritant kunnen uitpakken, maar dat deed dit niet. Ook het camerawerk is werkelijk fantastisch! Er wordt lekker overdreven gebruik gemaakt van de close-up en Quinten is niet bang om wat te experimenteren. Niet te vergeten is het bloed vergiet lichtelijke over the top, gelukkig houdt ik daar wel van.


Mijn cijfer:          852/1001
IMDb:                 811/1001


Volume 2
De helft van The Deadly Viper Assassination Squad is omgelegd door The Bride (en zo’n 100 andere mensen). Nu is het tijd voor Bill om zijn lot te aanvaarden voor wat hij The Bride heeft aangedaan, want zij is pis link!

Misschien begrijp ik de auteur van het boek “1001 films die je gezien moet hebben” wel, want deze film is algemeen gezien toch wel iets minder. Nog steeds ongelofelijk vet, maar het laat net die steekjes vallen die Volume 1 zo goed maakte. Maar voor het gehele plaatje wel erg belangrijk


Mijn cijfer:          803/1001
IMDb:                 801/1001


Na het zien van deze films voor de zoveelste keer vraag ik mij af, hoe zouden deze films zijn als het gewoon chronologisch verteld zou worden. Waarschijnlijk zouden deze films dan totaal gefaald hebben. Al doen de nieuwe films van Tarantino die wel, grotendeels, in chronologische volgorde verteld worden, het ook erg goed. Weer een aanrader? Ja, zeker weten!


Mijn cijfer:         827/1001
IMDb:                 806/1001



“Revenge is never a straight line. It's a forest, And like a forest it's easy to lose your way... To get lost... To forget where you came in.” -Hattori Hanzo

1 opmerking:

  1. Fantastische films al zit ik nog steeds op de "whole bloody affair" versie te wachten waar Tarantino het zo vaak over heeft gehad.

    BeantwoordenVerwijderen