Menu

06 september 2015

#146 Dumbo (1941)

De animatoren van Disney zullen wel blij zijn geweest dat ze een keer geen prinsen en prinsessen hoefde te tekenen. Naast dat mochten ze ook nog eens een dronken kind (olifant) maken en zijn hallucinaties.

Mevrouw Jumbo krijgt per ooievaar haar kindje Jumbo Jr. die al snel de bijnaam Dumbo krijg vanwege zijn grote oren. Ze leven samen in een rondreizend circus en komen net aan in Florida wanneer mevrouw Jumbo het op de stok krijg met wat kinderen die haar Dumbo pesten. Zij wordt achter slot en grendel gegooid en Dumbo staat er alleen voor totdat het muisje Timmie hem vergezeld en hem groot probeert te maken in het circus.

Al ben je 5, 15 of 50, deze film raakt iedereen. Je wordt geƫmotioneerd wanneer zijn moeder wordt gevangen genomen en leeft met hem mee als hij de grote sprong waagt. Niet voor niets won deze film een Oscar en is het een klassieker die iedereen kent.


Mijn cijfer:        711/1001
IMDb:                731/1001



“Here is a baby with eyes of blue, straight from heaven, right to you. Or - straight from heaven up above, here is a baby for you to love.” –Mr. Stork

Geen opmerkingen:

Een reactie posten