Menu

01 januari 2016

2016 VOORUITBLIK

Allemaal een gelukkig nieuw jaar! Het is 2016, Doc en Marty zijn achter ons en in de toekomst liggen allemaal mooie films en series klaar. Benieuwd wat er zoal te zien is dit jaar? Lees dan vooral verder!

Het Oscar seizoen

De meeste Oscar-waardige films komen in Nederland pas begin het nieuwe jaar uit. Dit vaak omdat ze vlak voor het nieuwe jaar zijn uitgekomen, vers in het geheugen liggen en dus meer kans maken op dat felbegeerde beeldje. Maar welke films maken kans op dat gouden mannetje? Naast dat ik vindt dat Ex Machina van vorig jaar moet winnen, heb ik nog veel films te kijken om hier zo zeker van te kunnen zijn.

Zo heb je de film Joy met Jennifer Lawrence en Bradley Cooper die weer samen spelen in deze film van David O. Russel. Deze combinatie was al eerder een succes met Silver Linings Playbook waar Lawrence een Oscar won. Sowieso doet "gebaseerd op  een waargebeurd verhaal" het altijd goed bij The Academy.
7 januari in de bioscoop

Eentje die ook veel kans maakt is Quentin Tarantino, mijn favoriete regisseur. Hij komt namelijk weer met een nieuwe western welke geschoten is op 70 mm film, The Hateful Eight. Iets wat vandaag de dag niet meer gedaan wordt. Alleen al om die reden en de muziek van Ennio Morricone moet reden genoeg zijn om een aantal Oscars binnen te slepen.
7 januari in de bioscoop

Herinner je nog die film van vorig jaar, Birdman? De regisseur daarvan komt weer met een cinematografisch meesterwerkje, The Revenant. Niet te vergeten speelt Leonardo DiCaprio hier de hoofdrol, een acteur die al jaren zo'n goud beeldje verdient. Wie weet is het dit jaar zo ver.
28 januari in de bioscoop

Superhelden botsen

Vandaag de dag ontkom je er niet aan, superhelden films. Je kan dan maar het beste met de hype mee gaan. Hoewel de meeste geen grote verassingen zijn heb ik zo'n vermoeden dat er een aantal nog best verfrissend uit kunnen pakken.

De eerste stripboeken-verfilming die ons komt verblijden in 2016 is Deadpool. Deze "fourth wall" brekende superheld wordt gespeeld door niemand minder dan Ryan Reynolds. Reynolds vertolkte deze held al eerder in X-Men Origins: Wolverine, maar daar werd het personage volgens de fans geen eer aangedaan. Het zijn dan ook de fans die er voor hebben gezorgd dat deze film er überhaupt is gekomen.


11 februari in de bioscoop

DC is dit jaar ook eindelijk weer eens van de partij met hun eigen Cinematic Universe. Als een vervolg op Man of Steel komt het gevecht der titanen in Batman v Superman: Dawn of Justice. Om gelijk hun universum uit te breiden komt deze zomer hun derde film uit met een nieuwe joker, gespeeld door Jared Leto, genaamd Suicide Squad. Een film waar slechteriken door de overheid samen worden gesteld om de wereld te redden in missies die ze het leger niet kunnen laten doen.
Batman v Superman: 24 maart in de bioscoop
Suicide Squad: 4 augustus in de bioscoop

Over stripboek universums gesproken, de MCU (Marvel Cinematic Universe) kan natuurlijk niet achterblijven. Zij komen dit jaar dan ook met twee films! Beginnende met hun eigen superhelden gevecht, Captain America: Civil War, waarin Cap het opneemt tegen Iron Man en alle Avengers een kant moeten kiesen. In november krijgt een nieuw Marvel personage ruimte in dit universum, Doctor Strange. Als iemand die nog nooit een stripboek heeft gelezen, heb ik geen idee waar de film over gaat. Wat ik wel weet is dat het een engere film moet worden dan gebruikelijk en Benedict Cumberbatch de hoofdrol heeft.
Captain America: 28 april in de bioscoop
Doctor Strange: 3 november in de bioscoop

Zomerhits

De zomer staat altijd bol van de blockbusters die je om de oren vliegen. Zo natuurlijk ook dit jaar! Mocht je nou een hekel hebben aan het strand, niet willen BBQ'en of erg snel verbranden, vlucht dan de bioscoop in. Want je gaat je deze zomer best wel vermaken.

Pixar brengt dit jaar de zee naar jou toe in het vervolg op Finding Nemo met de originele titel: Finding Dory. In deze film is niemand minder dan de vergeetachtige Dory vermist. Ellen DeGeneres spreekt weer de stem in van Dory en veel andere sterren zijn van de partij zoals Willem Dafoe, Ed O'Neill en Ty Burrel.
28 juni in de bioscoop

De reboot/prequel waar elke film-nerd niet op zat te wachten arriveert deze zomer, Ghostbusters. De oude cast is vervangen door vrouwen die het ditmaal opnemen tegen de spoken in New-York. Het kan nog alle kanten opgaan met deze film, een flop of een succes, maar nodig is het sowieso niet. Ik accepteer het alleen wanneer ze Bill Murray een cameo geven.
14 juli in de bioscoop

Zou het kunnen? Is het mogelijk? Een goeie game-verfilming? We gaan het ondervinden met Warcraft. Deze botsing tussen man en ork zou zomaar de nieuw Lord of the Rings kunnen worden. De trailer zag er in ieder geval veelbelovend uit!
26 mei in de bioscoop

De donkere dagen voor kerst

We hebben ze net gehad, maar ook dit jaar zijn de dagen voor kerst een broedplek voor goeie films. De sfeer in deze films zijn toch altijd weer anders dan bijvoorbeeld in de zomer. Al overlapt het soms wel met het Oscar seizoen.

Dus jij dacht dat we na Harry Potter wel klaar waren met die wereld? Nou daar denken Warner Bros en J.K. Rowling wel anders over! Want in december komt Fantastic Beasts and Where to Find Them uit met Eddie Redmayne in de hoofdrol. Rowling heeft de franchise nu maar de Wizarding World genoemd, zo kunnen er films uitgebracht blijven worden. Nu maar hopen dat ze ook goed blijven!
17 november in de bioscoop

Het is nog geen tijd voor episode VIII, maar in de tussentijd kan je deze Star Wars drang blussen met de eerste spin-off film: Rogue One: A Star Wars Story. Zelf ben ik er nog niet geheel over uit of ik enthousiast ben over deze spin-off films. Het is denk ik een kwestie van afwachten en hopen op het beste.
14 november in de bioscoop

Het kleine scherm dat groter wordt

Film overheerst nog altijd series. Zelf doe ik dat ook door daar meer aandacht aan te schenken. Al gaat er meer tijd in het kijken van alle series die ik volg. Misschien dat het eens tijd wordt dat films en series gelijkgetrokken worden?

Een mooi voorbeeld van "al groter dan film" zijn de series van DC. Afgelopen jaren kwamen ze met Arrow en The Flash welke zeer succesvol zijn. Dankzij het gebrek aan films van DC hebben deze series een plekje in de harten van fans gekregen. Zelfs zo dat er dit jaar een cross-over serie komt genaamd Legends of Tomorrow. Hierin komen helden uit beide series samen om een gevaar in de toekomst te verslaan.
21 januari op The CW (niet bekend wanneer in Nederland)

Over succesformules gesproken, de makers van American Horror Story komen met een soortgelijke serie: American Crime Story. Hierin volgen ze elk seizoen een belangrijke misdaad uit de geschiedins van Amerika. Dit eerste seizoen draait om de zaak van O.J. Simpson. Nu zou dat me niet gelijk trekken in een serie, maar de cast is debiel goed. Niemand minder dan John Travolta speelt een rol en David Schwimmer, bekend van Friends, ook.
2 februari op Fox (niet bekend wanneer in Nederland)

Ik kan deze serie niet negeren, want Game of Thrones komt alweer met het zesde seizoen. Na het schokkende einde met Jon Snow kan ik niet langer wachten! Zal Snow terugkeren, gaat Daenerys nou eindelijk naar Westeros en hoe zal Cersei reageren op de dood van haar dochter? Maar nog meer vraag ik mij af of Lady Stoneheart nou eindelijk eens komt opdagen in de serie.
Ergens in april op HBO


Dit gaat me het jaartje wel worden! Mijn ogen zullen geen rust krijgen ben ik bang. Maak er allemaal een mooi jaar van en kijk je ogen uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten