Menu

31 januari 2016

The Revenant (2016)

Een film kan verkopen om het verhaal, de regisseur, de acteur of een speciale manier van filmen. The Revenant is er eentje die al deze punten gebruikt en toepast. Zo is Leonardo DiCaprio altijd een publiekstrekker. Alejandro G. Iñárritu had de lat voor zichzelf erg hoog geloogd na Birdman, dit interesseerde mij meteen. Maar ook de manier waarop de film is gemaakt is lichtelijk gestoord te noemen. Er is alleen gefilmd met natuurlijk licht, iedereen die wel eens een filmset heeft gezien, weet dat het lichtdepartement altijd de grootste vrachtwagen heeft. Om er dus voor te kiezen om die vrachtwagen thuis te laten en alleen te filmen met natuurlijk licht (zon, maan, vuur e.d.) is bijzonder te noemen.

Hugh Glass is op een vacht ruilende expeditie in 1820 wanneer hun team uiteen wordt gedreven door indianen. Glass wordt ook nog eens aangevallen door een beer en blijft met drie anderen over. Als je dacht dat zijn expeditie niet nog erger kon worden wordt zijn zoon vermoord en laten ze hem voor dood achter. Helaas voor de anderen is hij niet dood en uit op wraak.

Hoeveel er waar is van dit verhaal, gebaseerd op een boek die weer gebaseerd is op werkelijke gebeurtenissen, valt niet te zeggen. Maar dat het de meest realistisch ogende film is die ik in tijden heb gezien kan ik je wel vertellen. De performance van DiCaprio zijn vertolking van de bijna dialoogloze Glass was te geniaal, geef die man nou eindelijk eens een Oscar! Daarnaast werkte het alleen in de film zijn voordeel dat alles in natuurlijk licht is opgenomen, het nam het realisme naar een nieuw niveau. Ik raad de film iedereen aan, die geen zwakke maag heeft. 


Mijn cijfer: 9,0/10
IMDb: 8,3/10


“As long as you can still grab a breath, you fight. You breathe... keep breathing.” –Hugh Glass


Sinds 28-01-2016 in de bioscoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten